General information

Agency: bGenius

Function: Technology

Location: Groningen, Netherlands

Job Ref#: 17204

Description & Requirements

Position Summary
Automatisering en het naadloos laten aansluiten van de technologieën, twee belangrijke pijlers voor de vele bedrijven waar wij onze software voor ontwikkelen. Om op de ontwikkelingen voort te blijven lopen en internationaal onze impact te vergroten zijn wij opzoek naar een nieuwe collega software engineer! Woon jij in de buurt van Groningen, heb jij ervaring met JAVA en pak jij je vrijheid om tot oplossingen te komen? Lees dan verder!

Wat is bGenius?
bGenius is niet alleen de naam van ons bedrijf, maar ook de naam van ons online marketing managementsysteem en wordt gebruikt door online marketeers over de gehele wereld. Wij hebben daarom niet alleen development teams in Groningen, maar ook in Kuala Lumpur en Sydney.
Ons internationale karakter biedt ons veel mogelijkheden, waardoor wij onder andere met Google en Facebook een partnership hebben.

Bedrijfscultuur
Bij ons werk je in een hecht team van engineers waarbij jij veel inspraak hebt en weinig onderdelen vaststaan. Onze software wordt internationaal gebruikt bij grote spelers in de online marketing, maar wij blijven een nuchter, Gronings bedrijf. We kennen elkaar, geven onze mening, delen onze kennis en werken samen aan ons gemeenschappelijke doel; de beste en meest complete marketingsoftware ooit te maken. Wij vertrouwen op jouw kennis en kunde en bieden jou de vrijheid om mee te denken en ons helpen verder te innoveren.

Om de meest complete en beste marketingsoftware ooit te maken, werken wij intiem samen met Kinesso. Een internationale samenwerking, waarbij we ook ruimte houden voor wat nationale ontspanning. Op vrijdagmiddag is er voor de collega's op kantoor een borrel en de Personeelsvereniging zorgt regelmatig voor nieuwe en bijzondere uitjes.  
Key Responsibilities
Wil jij werken in een team waar jouw mening gewaardeerd en gevraagd wordt? Aan een systeem dat de wereld van online marketing op zijn kop gaat zetten? Werk jij graag met de nieuwste technologieën en zie je overal een oplossing voor? Wij zijn opzoek naar iemand die hier volmondig ja op zegt. Iemand die kennis van JAVA heeft, plezier uit software development haalt en internationaal impact wil maken.

Wat wij zoeken:
 • Kennis en ervaring met JAVA, AWS of Azure en Databases
 • Kan complexe materie vertalen binnen een Agile development team
 • Begrijpt goed wat object-georiënteerd programmeren inhoudt
 • Hebt de wens en het vermogen om nieuwe technologieën snel te leren.
 • Tenminste 5 jaar ervaring als backend engineer 
Desired Skills & Experience
Wat wij bieden:
 • Hybride werken, waarvan een deel vanuit onze standplaats in Groningen
 • Samenwerken met internationale teams aan internationale producten
 • Werken in een veelzijdig team dat gebruikt maakt van vooruitstrevende technieken, zoals Spring (boot), Snowflake, AKKA-streams en nog veel meer (toekomstige) technieken
 • Een uitdagende baan met veel ruimte voor technische innovatie en de kans om internationaal impact te maken
 • Momenten om vrij te programmeren voor onze projecten en producten
 • Mogelijkheid tot verdere ontwikkeling, zowel intern als extern.
 • Werken in een scrum en agile omgeving
 • Uitjes georganiseerd door de Personeelsvereniging 

About Us

Kinesso – bGenius is onderdeel van Kinesso, die op zijn beurt weer onderdeel is van IPG.

IPG's Kinesso brengt wereldwijd de slimste mensen bij elkaar om op het gebied van data, technologie en media-activatie naadloze, data gedreven marketingoplossingen te leveren. Als technologie leverancier levert Kinesso applicaties voor Marketing Intelligence Engine, waar marketeers naadloos op elkaar aangesloten AdTech en MarTech in één systeem hebben. Kinesso – bGenius heeft onder andere Search, Social, E-Commerce en Display in zijn portofolio en werkt voor verschillende kanalen zoals Google, Amazon, Facebook, Instagram, Pinterest en Snapchat. Kinesso omvat het hele media spectrum.

Kinesso – bGenius als SaaS-bedrijf bestaat al meer dan 12 jaar en het platform zelfs al meer dan 15 jaar. Eerst als onderdeel van Traffic4U, later van Mediabrands en nu onder de vleugels van Kinesso. Al meer dan 10 jaar staat bGenius bekend om zijn gezellig werksfeer in combinatie met innovatieve ontwikkelingen waarbij iedereen betrokken is en kan bijdragen. Bij bGenius werken, betekent de ruimte en middelen krijgen om te werken met de nieuwste (mogelijk zelf ontworpen) tools en technieken. Het voordeel van werken bij bGenius is dat we een innovatieve club zijn binnen een groot en ambitieus ‘sillicon-valley’ tech bedrijf (Kinesso). Tijdens het werk staan plezier, ambitie, innovatie en kwaliteit centraal.