General information

Agency: Matterkind

Function: Addressable Strategy

Location: Amsterdam, Netherlands

Job Ref#: 14865

Description & Requirements

Position Summary

Al jaren dragen wij ons eigen traineeship uit. En met succes. We hebben al veel talenten klaargestoomd voor diverse uitdagende (specialistische of brede) addressable functies. Wij zijn op zoek naar die talenten die het addressable vak onder de knie willen krijgen en zo onze klanten kunnen begeleiden op weg naar de best passende addressable strategie. 

In 2012 kocht Matterkind veelal display uitingen in; inmiddels is Matterkind in staat om advertenties te plaatsen op digitale buitenreclameschermen, in-app, streaming audio (bijvoorbeeld Spotify) alsmede video’s in te kopen op Smart TV’s. Matterkind denkt de campagnes uit, bouwt deze op en zorgt dat het best mogelijke resultaat wordt behaald; jij behoort straks ook tot het selecte gezelschap die weet hoe dit moet (en beter kan)

Voordelen

Het Digital Marketing Traineeship bied je de mogelijkheid om via een snelle leercurve het beste uit jezelf te halen en stoomt je klaar voor de rol van addressable specialist. Veelal binnen een jaar leer je de kneepjes van het vak. Je werkt samen met onze specialisten en ervaren collega's vanuit de Mediabrands bureaus. Zo doe je in rap tempo ervaring op. In het traineeship is een belangrijke rol weggelegd voor jouw persoonlijke ontwikkeling: Zo leren we je niet alleen het vak, en hoe je omgaat met de tools waar Matterkind mee werkt, je krijg ook direct in het eerste jaar al de kans om direct met adverteerders samen te werken en jouw campagnes “in het wild” te zien.

Key Responsibilities

Het traineeship doorloop je in verschillende fases. Vanaf dag één krijg je een eigen mentor toegewezen; een addressable specialist welke je zal begeleiden in je werkzaamheden. Je ondersteunt de specialist in de dagelijkse werkzaamheden, gaat mee op (virtuele) klantbezoeken en leert ondertussen de verschillende diensten kennen die Matterkind aanbiedt. In de tweede fase krijg je meer verantwoordelijkheden en daarop wordt de diversiteit in opdrachten afgestemd. In de derde, laatste fase van het traineeship ontwikkel je jouw consultatieve skills en maak je een start in de opbouw van je eigen klanten portfolio. Na afloop van het traineeship ben je een junior specialist op het gebied van addressable waarna we samen nieuwe doelen formuleren om je verder te ontwikkelen (om te verbreden of verder te verdiepen). Bij Matterkind is genoeg kennis te “halen” waardoor je jaren uitgedaagd zal kunnen worden in diverse specialismen. Er is hierbij veel ruimte om te kijken naar jouw ambities.

Desired Skills & Experience
 • Een aantoonbaar afgeronde hbo/ wo opleiding, richting van media of communicatie is wenselijk maar zeker niet verplicht;
 • Analytisch denkvermogen;
 • Interessant vinden om met data én techniek bezig te zijn;
 • Resultaatgericht – en oplossingsgericht maar bovenal nieuwsgierig;
 • Gezonde drive om dat wat je leert te delen;
 • Ervaring met digitale media is zeker mooi meegenomen;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Begeleiding en persoonlijke ontwikkeling

In de enorme groei die je doormaakt word je begeleid door je mentor en een Talent & Development Manager. Tijdens het traineeship staat je persoonlijke ontwikkeling centraal en leer je het maximale uit jezelf te halen.  Een unieke mogelijkheid om te werken en te leren binnen digitale marketing!

Wat we je bieden

 • Een uitdagende werkplek (als onderdeel van het internationale IPG netwerk) waar je veel kunt leren;
 • Een op maat gemaakt traineeship; jij staat hierin centraal! 
 • Zeer behulpzame collega’s, waarvan een deel zelf ook dit traineeship heeft doorlopen;
 • Interessante projecten voor toonaangevende adverteerders zoal Jumbo, Nestlé, Amazon, LEGO, Praxis en de Rijksoverheid;
 • Een plek in het snelst groeiende addressable label van Nederland;
 • Ruimte voor verdere, gestructureerde, persoonlijke ontwikkeling;
 • Een marktconform salaris passend bij dit traineeship;
 • De mogelijkheid bij goed functioneren door te groeien en samen met ons jouw eigen toekomst te bepalen.

About Us

Matterkind (in 2010 opgericht als Cadreon) is afgelopen jaren geëvolueerd tot dé addressable activatie club van IPG Mediabrands.
Matterkind speelt een essentiële en centrale rol in het activeren van geïntegreerde addressable campagnes voor onze lokale en internationale adverteerders. Vanuit eigen ontwikkelde technologie (in combinatie met relevante data en creatie) zijn wij in staat dynamische/flexibele campagnes over meerdere ‘kanalen’ en technologie partners te activeren.
Het is de mondiale kennisdeling, centrale applicatie ontwikkeling, gecombineerd met vergaande lokale kennis en kunde die Matterkind écht anders maakt dan zomaar een agency trading desk.

Mogen we jou ook verwelkomen? Neem dan contact met ons op en wie weet ben jij binnenkort ook een Matterkinder!