General information

Agency: Magna

Job Function: Planning

Location: Stockholm, Sweden

Job Ref#: 10722

Description & Requirements

Position Summary

Vi söker dig som vill utvecklas och ta ett större ansvar inom mediaplanering av rörlig bild och ljud.

Vi är ett team på ungefär 70 dedikerade marknadsförare; specialister och kundansvariga som sitter i trevliga lokaler så centralt man kan komma, högst upp på Grev Turegatan 11 i Stockholm.

Har du ca 3+ års erfarenhet av planering och köp av TV, online video, radio plus ett stort intresse för marknadsföring och medieutveckling? Då vill vi gärna träffa dig och berätta mer om tjänsten.

Du kommer att ingå i ett passionerat och resultatfokuserat team och arbeta tillsammans med de bästa specialisterna i branschen. Arbetet innebär även ett tight samarbete med våra kollegor inom nätverket på regional nordisk och internationell nivå. Vi gillar att arbeta i en snabb och föränderlig miljö och att vara en del av ett globalt nätverk innebär att vi har fördelen att arbeta med några av de mest prestigefulla globala varumärkena med möjligheter att utvecklas och ligga i framkant. Tillsammans med byråerna Initiative och UM ingår vi i det globala medie- och kommunikationsnätverket IPG. Några av de kunder som vi arbetar med är bland annat Spotify, Carlsberg, Amazon, ICA, American Express, Dyson och många fler.


Key Responsibilities

Du kommer att ansvara för våra större kontons Audio&Video affär, med fokus på allt från strategi, planering till rapportering och analys. Du medverkar i interna och externa möten och leder samtalen kring utveckling inom rörlig bild och ljud.


Desired Skills & Experience

För att lyckas i rollen tror vi att du har ca 3+ års erfarenhet av planering och köp av media. Du är van att självständigt hantera kampanjer och projekt inom området samt föra dialog med kunder, representanter från mediehus, och dina kollegor på andra avdelningar. Det är så klart väldigt fördelaktigt om du är van att jobba med sådana verktyg som AdMax, AdvantEdge, K2, Marathon, mm.

Vi garanterar att din karriär hos oss kommer att vara varierad och spännande. I en bransch med ständig förändring erbjuder varje dag nya utmaningar och om du är mån om att arbeta i framkant och bli bäst på det du gör kommer din tid hos oss att skapa oändliga möjligheter för framtiden.

Vi jobbar med individuella handlingsplaner med fokus på din personliga utveckling och karriärsmål. Du kommer även att ha tillgång till en mängd olika verktyg, kurser, interna sessions och möten med representanter från media. 

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en  hybrid arbetsmodell där vi jobbar både från kontoret och på distans.


Ansökan

Rollen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Ansökan görs via länken, vi tar inte emot ansökningar via e-post. Intervjuer sker löpande (både via Teams och på vårt kontor), så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

 

Om oss

Mediabrands i Sverige består av flera olika konsultbyråer med spetskompetenser, inom bl a mediestrategi, e-commerce, MarTech, medieköp och partnerskap. I Sverige består Mediabrands av två fullservice byråer inom marknadsföring och kommunikation - Initiative och UM. Våra inhouse byråer Magna, Matterkind och Reprise levererar förstklassiga tjänster inom alla typer av medieköp (print, utomhus, Audio-Visual Media, sökordsmarknadsföring, sociala medier och programmatiska köp) och analys. Marvelous är vår kreativa studio dit kunder vänder sig för att få experthjälp inom strategi och produktion av distributionsnära innehåll och visuell kommunikation.

Mediabrands Sverige har 70 anställda och i Norden är vi drygt 300 passionerade medarbetare.  

Mediabrands är en del av Interpublic Group (NYSE: IPG). För mer information, besök gärna www.ipgmediabrands.com 


About Us

MAGNA is the centralized IPG Mediabrands resource that provides strategic investment and media intelligence for agency teams and clients. We utilize our insights, forecasts and strategic relationships to provide clients with a competitive marketplace advantage.

MAGNA harnesses the aggregate power of all IPG media investments to develop go-to-market strategies, designing unique partnerships to drive maximum value for our clients.
MAGNA has set the industry standard for more than 60 years by predicting the future of media value. We publish more than 40 annual reports on audience trends, media spend and market demand as well as ad effectiveness.

OUR PURPOSE + VALUES:
MAGNA infuses the organization with knowledge that empowers better decision-making. We are a team of experts across five key competencies who support IPG cross-functional teams through:
1. Partnership
2. Enablement
3. Accountability
4. Connectivity
5. Education