General information

Agency: Mediabrands

Function: Human Resources

Location: Amsterdam, Netherlands

Job Ref#: 15252

Description & Requirements

Position Summary

Heb jij passie voor het HR vak en wil je meer kennis en ervaring op doen binnen de media? Dan is HR assistent bij Mediabrands zéker iets voor jou!

Binnen onze HR afdeling zijn wij op zoek naar een HR Assistant (standplaats Amsterdam); iemand die zich graag verder wil ontwikkelen binnen het HR vak en het leuk vindt om in een jonge en dynamische omgeving samen te werken. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van onze personeelsadministratie. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat wijzigingen in ons personeelsbestand op de juiste wijze worden bevestigd, vastgelegd en worden doorgevoerd in onze systemen. Dit loopt uiteen van het opstellen van arbeidsovereenkomsten tot aan het bevestigen van een salariswijziging.

Onze mensen zijn daarbij ons belangrijkste kapitaal, zij maken immers het verschil. Het is enerzijds onze ambitie om onze huidige talenten verder te ontwikkelen en te behouden voor onze organisatie. Anderzijds willen wij ons als organisatie blijven door-ontwikkelen om een zeer aantrekkelijke en ambitieuze werkgever te zijn waardoor wij talentvolle nieuwe medewerkers aan ons kunnen blijven verbinden.

Key Responsibilities


 • Je maakt in deze positie onderdeel uit van het HR-team en werkt nauw samen met 3 enthousiaste collega's die staan te popelen om hun kennis met jou te delen.
 • Daarnaast ondersteun je het HR team met de uitvoering van een aantal automatiseringsprojecten (o.a. de digitalisering van de afhandeling van de kosten declaraties, de verdere digitalisering van de personeelsadministratie en het ontsluiten van HR data (als onderdeel van de employee listening strategy).
 • Je hebt te maken met veel administratieve processen, maar vergis je niet, we zijn ook een vraagbaak voor de organisatie en hoe leuker jij het vindt om met ons mee te denken, hoe meer variatie er in jouw baan zal gaan ontstaan.
Bovenstaande is echter de basis en samen kunnen we dit verder gaan ontdekken.

Desired Skills & Experience

 • Je beschikt over relevante HR-ervaring en/of hebt een HR-opleiding afgerond;
 • Je bent een energiek & enthousiast persoon die het leuk vindt om een centrale rol binnen onze organisatie te vervullen;
 • Je bent pro-actief en zoekt onze collega’s graag op voor persoonlijk contact;
 • Je houdt ervan om efficiënt te werken, je hebt affiniteit met automatisering en vindt het leuk om systemen te ontdekken en te bepalen wat zij voor jou kunnen doen. Denk aan interne systemen maar ook o.a. ADP, PeopleSoft en de verschillende portals van toeleveranciers;
 • Je werkt graag nauwkeurig en je hebt aan het einde van de dag graag je “to do” lijstje afgevinkt;
 • Je bent organisatiesensitief en schakelt gemakkelijk tussen diverse afdelingen; 
 • Je denkt graag mee, staat open voor verandering en nieuwe ideeën en bent niet bang om jouw mening te delen;
 • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal goed;
 • Je hebt ervaring met Excel en Word;
 • Bij voorkeur ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Vragen over de vacature? Neem contact op met Anna Heijning door te mailen naar anna.heijning@mbww.com.

About Us

Mediabrands is de wereldwijde mediaholding waar alle mediabedrijven van Interpublic Group (NYSE:IPG) onder vallen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 13.000 marketingexperts in dienst in meer dan 130 landen. Diversiteit en inclusiviteit is daarbij prioriteit.

Wij adviseren onze klanten hoe ze media en content op de best mogelijke manier kunnen gebruiken om hen te helpen hun marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken.

In Nederland zijn dat full service media en consultancybureaus Initiative en UM, het digital marketingmerk Reprise en het full service social en contentmarketingbureau YUNE. Specialistische labels in Nederland zijn MAGNA (buying en planning), Matterkind (addressable specialisten), Orion (trading & capital), Rapport (OOH-specialisten), Mediabrands Marketing Sciences (data-, onderzoek- en tech specialisten) en ten slotte ontwikkelt bGenius marketingtechnologie. Onze kantoren staan in Amsterdam en Groningen.

Mediabrands heeft ‘CHALLENGEN’ in hun DNA zitten. We zijn een bedrijf van Challengers. We zijn niet de grootste, maar we zijn er voor merken en marketeers die verrast, uitgedaagd en geprikkeld willen worden om zodoende niet stil te komen staan. Daarnaast hebben de Mediabrands labels ‘SAMEN’ in hun DNA zitten. Wij zijn één familie, wij vormen één huis. Wij geloven in het feit dat we samen groter en krachtiger zijn en over meer kennis beschikken. Wij zijn ‘The House of Challengers!’